Lokale bedrijven en werkzoekenden vinden elkaar op ‘IJsselstein Werkt’


<p>IJsselstein heeft nu een nieuw en gratis platform om bedrijven en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen. Foto: Denise Blonk</p>

IJsselstein heeft nu een nieuw en gratis platform om bedrijven en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen. Foto: Denise Blonk

(Foto: Denise Blonk)

Lokale bedrijven en werkzoekenden vinden elkaar op ‘IJsselstein Werkt’

  Nieuwsflits

Het lokale bedrijven- en vacatureplatform IJsselstein Werkt is begin dit jaar gelanceerd: voor alle inwoners en bedrijven van IJsselstein. Het platform wordt dé plek waar lokale bedrijven en werkzoekende inwoners elkaar kunnen vinden.

IJsselstein - Het platform www.ijsselsteinwerkt.nl is een plaatselijke vacaturewebsite, die reeds succesvol is in omliggende gebieden, en opgezet om de drempel voor lokale werkzoekenden en werkgevers te verlagen. Het beoogt beide partijen een oplossing te bieden om met elkaar in contact te komen. Bedrijven in IJsselstein kunnen hun vacatures kosteloos plaatsen als ze op zoek zijn naar lokaal personeel. Inwoners van IJsselstein en directe omgeving kunnen op hun beurt het platform gebruiken om een - nieuwe - baan dichtbij huis te vinden.

Maatschappelijk

Door bedrijven aan lokaal personeel te helpen en inwoners van de stad dicht bij huis aan de slag te helpen, draagt IJsselstein Werkt bij aan maatschappelijke doelen, zoals het reduceren van woon-werkverkeer, een sterkere sociale samenhang en het verbeteren van de lokale economie. Bijzondere aandacht is er ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders.
Ook het project WESS - Werk & Studie Statushouders - zal deel uitmaken van de groep initiatiefnemers. “Dit platform is echt een aanwinst. IJsselsteinse bedrijven en locals kunnen elkaar nu gemakkelijk vinden”, aldus Pauline Grünberg. “Zeker ook voor statushouders die hier net wonen is het fijn dat ze dichtbij kunnen werken.”

Eenvoud

In de decembermaand is al hard gewerkt aan het bekendmaken van het platform bij het bedrijfsleven in IJsselstein. In dit nieuwe jaar ligt de focus op het informeren van de inwoners. De kracht van het platform zit in de eenvoud. Werkzoekenden kunnen heel eenvoudig geschikte vacatures vinden door de mogelijkheid om te filteren op dienstverband, het aantal uur en vakgebied.

Mogelijk gemaakt door

De lancering van het platform is mogelijk gemaakt door Rabobank Utrechtse Waarden, Terberg Totaal Installaties, Technisch Beheer Nederland en N.J. van den Broek. “Door dit platform te steunen verenigt Terberg bedrijven in heel IJsselstein. Daar werken we graag aan mee”, aldus Edwin Dullaart, directeur-eigenaar bij Terberg. Verder dragen de gemeente IJsselstein, de VIHIJ en nieuwssite IJsselstein 2.0 het initiatief een warm hart toe. IJsselstein Werkt is onder meer te volgen op Facebook en Instagram.

En natuurlijk op www.ijsselsteinwerkt.nl

Meer berichten