Project WijKoken winnaar Kern met Pit


<p>Karen den Hartog en Ton van Oostveen nemen de prijscheque van Kern met Pit in ontvangst. Foto: Kern met Pit</p>

Karen den Hartog en Ton van Oostveen nemen de prijscheque van Kern met Pit in ontvangst. Foto: Kern met Pit

(Foto: Kern met Pit)

Project WijKoken winnaar Kern met Pit

  Nieuwsflits

Het IJsselsteinse project WijKoken is vrijdag de Utrechtse winnaar geworden van de uitverkiezing ‘Kern met Pit’. Karen den Hartog en Ton van Oostveen namen de bijbehorende prijs van 1.500 euro in ontvangst tijdens een feestelijke digitale bijeenkomst. Het IJsselsteinse project dingt nu ook mee naar de landelijke hoofdprijs.

IJsselstein - Door dit project kunnen buurtgenoten tegen kostprijs een heerlijke maaltijd krijgen. De maaltijden worden gemaakt door vrijwilligers. Het buurtinitiatief zorgt voor een ontmoetingsplek in de wijk. Een vakjury en een online publiekstemming bepaalden samen dat WijKoken als beste werd gekroond.


Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Ton en Karen vertegenwoordigden de vrijwilligers van Wijktuin Achterveld & Groenvliet die ondanks de coronamaatregelen niet stil hebben gezeten. Met vereende krachten werd verlichting aangebracht. Als straks WijKoken, het mooiste wijktuinrestaurant van IJsselstein, weer open mag, kunnen de gasten weer veilig in het donker huiswaarts keren. Ton van Oostveen: “Het tuinpad naar het Bij-eenhuis op de wijktuin was donker en gevaarlijk; verlichting hiervan was onze eerste prioriteit. Door de inzet van veel vrijwilligers en de subsidie van Kern met Pit is deze doelstelling bereikt. Onze extra geldprijs komt goed van pas. Er kan nu misschien wel een snelvaatwasser worden aangeschaft. Alhoewel eten én de vaat doen met elkaar een leuke band schept. En daar is het ons bij WijKoken om te doen!”


Tijdens de digitale feestelijke bijeenkomst presenteerden Kern met Pitprojecten uit de provincie Utrecht hun resultaten. Alle veertien genomineerden ontvingen het predicaat Kern met Pit en alvast 1.000 euro voor hun project. Winnaar WijKoken ging na afloop met de 1.500 euro extra naar huis. Zij zullen zich presenteren tijdens de landelijke finale en nemen het op tegen winnaars uit andere provincies. Het IJsselsteinse initiatief maakt daarmee kans op nog eens 3000 euro.

Meer weten over WijKoken en Wijktuin Achterveld & Groenvliet? Kijk dan op www.groentrefpunt.nl/wijkoken 

prijs

Meer berichten