Donatie van de Terberg Foudation voor Fit4Talent


<p>Jan Terberg (links) reikte in de bibliotheek de cheque uit aan Jacqueline Koster (rechts), in aanwezigheid van mede-Foundationlid Freek, docenten en organisatoren van Fit4Talent. (Foto: Terberg Foundation)</p>

Jan Terberg (links) reikte in de bibliotheek de cheque uit aan Jacqueline Koster (rechts), in aanwezigheid van mede-Foundationlid Freek, docenten en organisatoren van Fit4Talent. (Foto: Terberg Foundation)

(Foto: )

Donatie van de Terberg Foudation voor Fit4Talent

  Nieuwsflits

De stichting Fit4Talent werd vorig week verrast met een donatie van de Terberg Foundation, waarmee de docenten van Fit4talent tien kinderen gedurende twintig weken intensief kunnen begeleiden.

IJSSELSTEIN - Bij Fit4Talent - een samenwerking tussen de bibliotheek, stichting Fit4Talent en de basisscholen WIJ, 't Kasteel en De Torenuil - krijgen kwetsbare kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar gratis bijlessen en individuele ondersteuning van docenten bij hun schoolwerk. "Hiermee geven wij deze kinderen een kans om hun doelen te bereiken. Het zijn leerlingen met ambitie, waarvan de ouders deze vorm van studiebegeleiding vaak niet kunnen bekostigen”, aldus Jacqueline Koster van Fit4Talent. Liesbeth van Rooijen, docent talen, vindt het mooi de kinderen te zien opbloeien door de extra aandacht en ondersteuning. "In deze tijd van lockdown, waarin de scholen op online onderwijs zijn aangewezen, merken we dat leerlingen achterstanden oplopen. Dat risico is groter voor leerlingen die bijvoorbeeld Nederlandse taal nog niet machtig zijn en/of waar thuis de kennis ontbreekt om hen te helpen.” Juist deze leerlingen kunnen via de donatie van de Terberg Foundation in hun ontwikkeling vooruit worden geholpen.

Meer berichten