Bloemen van Frederiek en Dana voor politie IJsselstein


<p>Dana en Frederiek bij bloemist Baars, waar zij de prachtige, stuk voor stuk ingepakte bloemen mochten ophalen. Foto: Annemarijn Boonstra</p>

Dana en Frederiek bij bloemist Baars, waar zij de prachtige, stuk voor stuk ingepakte bloemen mochten ophalen. Foto: Annemarijn Boonstra

(Foto: Annemarijn Boonstra)

Bloemen van Frederiek en Dana voor politie IJsselstein

  Nieuwsflits

De twee klasgenoten Dana en Frederiek moesten voor een schoolopdracht 'een held voor een dag' zijn. Zij mochten deze opdracht zelf invullen en kwamen al snel met het idee om iets terug te doen voor de politie. Om hen een hart onder de riem te steken in een moeilijke tijd.

IJsselstein - Beide meiden willen na hun middelbare school heel graag naar de politieopleiding. "Sommige klasgenoten gaan cakejes bakken voor ouderen, maar wij wisten meteen dat we iets voor de politie wilden doen", zegt Frederiek. Al het nieuws over de rellen en het geweld naar de politie vonden zij een extra reden om de politie een hart onder de riem te steken.

Al het geweld naar de politie een extra reden

Ze hebben bloemisterij Baars in IJsselstein gevraagd om hen bij hun actie te sponsoren met bloemen. Een verzoek waarop de bloemisterij graag is ingegaan. Op vrijdag konden zij twintig hele mooie bloemen ophalen die allemaal per stuk waren ingepakt. Daarna zijn ze samen richting het politiebureau gelopen om de bloemen afte geven aan de agenten. "Ze waren er super blij mee en vonden het een hele lieve actie van ons", vertelt Dana.
De bloemen zijn later uitgedeeld aan alle andere collega's. Dana en Frederiek krijgen geen cijfer voor deze opdracht, maar daar was het de twee meiden ook niet om te doen. Zij zijn super blij dat ze iets goeds hebben kunnen doen en hopen later ook bij de politie te mogen werken.

Meer berichten