Een feestelijke dag voor het diamanten echtpaar Peek


<p>Het echtpaar Peek beleefde - ondanks de coronabeperkingen - een diamanten huwelijksdag vol verrassingen; met een videobezoek van de burgemeester, geregeld door hun kinderen. (Foto: familie Peek)</p>

Het echtpaar Peek beleefde - ondanks de coronabeperkingen - een diamanten huwelijksdag vol verrassingen; met een videobezoek van de burgemeester, geregeld door hun kinderen. (Foto: familie Peek)

(Foto: )

Een feestelijke dag voor het diamanten echtpaar Peek

  Nieuwsflits

Er is een felicitatie namens de Koning, de huiskamer staat vol met bloemen en ook burgemeester Van Domburg komt langs: via een videoboodschap, terwijl een boeket wordt bezorgd. Coronapandemie of niet: het diamanten huwelijksfeest van Cor en Tilly Peek gaat niet ongemerkt voorbij.

IJSSELSTEIN - De dag begon met een ‘IJsselsteins ontbijtje', geregeld door bevriende buren. De (klein)kinderen zorgen voor de rest van alle verrassingen. Cor (87) en Tilly (85) ontmoetten elkaar in 1955 tijdens dansles in Houten, waarna de bruidegom zes jaar heen-en-weer brommerde tussen Vianen en Houten, waar op 2 februari 1961 het huwelijk werd ingezegend. Het paar krijgt drie dochters en twee zonen en woont sinds 1964 in IJsselstein waar ze hun fruitboomgaard kochten. De bruidegom maakte lange dagen en kweekte de mooiste appels, peren en pruimen, terwijl zijn echtgenote honing en fruit aan huis verkocht. Ze doen alles met passie, humor en doorzetting. Na de verkoop van de boomgaard in 1995, voor de bouw van Zenderpark, is er tijd voor veel hobby's, een rijk sociaal leven en het genieten van hun kinderen en zeven kleinkinderen. Het geheim van 60 jaar geluk: "Elkaar de ruimte gunnen en geven en nemen; meestal meer geven dan nemen…"

Meer berichten