Finn en Tess winnen online voorleeswedstrijd


<p>Tess Schuijl van basisschool De Minstreel werd samen met Finn van der Graaf winnaar van de IJsselsteinse Voorleeswedstrijd. <span class="Fotocredit" cstyle="Fotocredit" style="color: rgb(0, 0, 0);">Ingezonden foto &nbsp;</span></p>

Tess Schuijl van basisschool De Minstreel werd samen met Finn van der Graaf winnaar van de IJsselsteinse Voorleeswedstrijd. Ingezonden foto  

(Foto:)

Finn en Tess winnen online voorleeswedstrijd

  Nieuwsflits

Finn van der Graaf van basisschool De Ark van Noach en Tess Schuijl van basisschool De Minstreel hebben donderdag de IJsselsteinse Voorleeswedstrijd gewonnen, een online voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, die werd georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel. De winnaars gaan door naar de regiofinale.

IJsselstein - Dat de voorleeswedstrijd door zou gaan stond al vast, want met het scenario van een lockdown was rekening gehouden. De zeven deelnemende schoolkampioenen deden mee via een filmpje, waarin ze een fragment voorlazen uit een zelf gekozen boek. De jury, bestaande uit Jos Bol (Kunst Centraal), Marianne van Schaik (Bibliotheek IJsselstein) en Femke van der Wiel (KCR Rotterdam), had donderdagavond de taak om uit de voorleeskanjers twee winnaars aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

De kandidaten deden weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk kwamen Finn en Tess als winnaars uit de bus. Finn las voor uit ‘De Gorgels’ van Jochem Myjer. “Finn had een leuke inleiding en nam ons meteen mee in het verhaal”, zei de jury. “Hij las in een fijn tempo voor en maakte goed gebruik van zijn stem”. Tess las voor uit ‘Het ministerie van oplossingen’ van Sanne Rooseboom. De jury vond dat zij met een mooie stem voorlas en dat zij een spannend fragment had gekozen.

Op woensdag 10 maart verdedigen Finn en Tess de IJsselsteinse eer in de regiofinale in de Bibliotheek IJsselstein dan wel opnieuw online.

Meer berichten