Wandel eens langs de vrolijk bloeiende krokusharten


<p>Maak een korte of lange wandeling of fietstocht door de stad en geniet van de vrolijk gekleurde krokusharten die her en der opdoemen in openbare grasvelden en -stroken. (Foto: KlimaatNeutraal IJsselstein)</p>

Maak een korte of lange wandeling of fietstocht door de stad en geniet van de vrolijk gekleurde krokusharten die her en der opdoemen in openbare grasvelden en -stroken. (Foto: KlimaatNeutraal IJsselstein)

(Foto:)

Wandel eens langs de vrolijk bloeiende krokusharten

  Nieuwsflits

IJSSELSTEIN - Wat begon als een vrolijk voorjaarsinitiatief van KlimaatNeutraal IJsselstein (KNIJ) is inmiddels uitgegroeid tot een wandel- en fietsroute: de Krokushartenroute.

 In 2018 werden door vrijwilligers de eerste krokusbolletjes in hartvorm in grasstroken van het openbaar groep geplant: om het straatbeeld op te fleuren en als bijdrage voor biodiversiteit en insecten. De krokussen zijn speciaal uitgekozen omdat ze zich vermeerderen en jaarlijks terugkomen. De reacties van iedereen die onverwacht een kleurrijk hart tegenkwam was - zoals verwacht - positief. En dus kreeg de actie de afgelopen jaren een vervolg en verschenen er overal steeds meer krokusharten. Er zijn al 20 grote krokusharten in IJsselstein, met elkaar verbonden door een wandelroute: een korte van 3 en een lange van 8,5 kilometer. Kijk op www.ivn.nl/routes om de routes te downloaden. De ideale tijd om de harten te bewonderen is van februari tot half maart.

Meer berichten