Jongerenawards Lopik voor Jeroen en Jake


<p>Jeroen Oudshoorn (links) en Jake van Dam. ''Ongekend positief bereik.'' Foto: gemeente Lopik &nbsp;</p>

Jeroen Oudshoorn (links) en Jake van Dam. ''Ongekend positief bereik.'' Foto: gemeente Lopik  

(Foto:)

Jongerenawards Lopik voor Jeroen en Jake

  Nieuwsflits

Burgemeester Laurens de Graaf heeft vorige week de Jongerenawards van de gemeente Lopik uitgereikt. De keus van de jury viel unaniem op Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam, beiden woonachtig in Lopik-dorp.

Lopik - De Jongerenaward wordt normaal gesproken uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Lopik, maar die ging vanwege corona niet door. Nu is er in een videocompilatie te zien op de website en de social-mediakanalen van de gemeente Lopik.

Generaties verbinden

Al ongeveer vier jaar gaat Jeroen rond Sinterklaas als Zwarte piet het dorp in en naar Woonzorgcentrum De Schutse om pepernoten uit te delen. Ook trekt hij al vier jaar verkleed als kerstman in zijn zelfgemaakte en verlichte arrenslee door het dorp en langs De Schutse. In 2019 stond hij op de kerstmarkt op het Koning Willem-Alexanderplein. Hij maakt de mensen graag blij en tovert graag een glimlach op de gezichten. Volgens Jeroen een klein gebaar. De jury noemt het bewonderingswaardig dat hij zich inzet om generaties te verbinden. ‘’Daarmee vervult hij een voorbeeldfunctie van hoe jeugd een brug kan slaan naar een andere generatie. Tijdens de donkere dagen van het jaar een lichtpuntje.’’

Ongekend

Jake geeft hij leiding bij de jongensclub in Jaarsveld en bij Jalové - wat staat voor Jaarsveld/Lopik vereniging - en helpt hij ieder jaar bij de tentdagen, waar hij voor de kinderen een vertrouwd gezicht is. Door de combinatie van Jalové en jongensclub heeft Jake in de wintertiojd elke week wel een activiteit als vrijwilliger. Jake is inmiddels voorzitter van de jongensclub. Ook door zijn vorige werk op basisschool De Regenboog heeft hij een ongekend positief bereik onder de jeugd. De jury noemt hem hele positieve jongen die zich met hart en ziel voor het jongerenwerk inzet.

De jury bestond uit burgemeester Laurens de Graaf, raadslid Yvonne Slob, schooldirecteur Henry van Beusekom en jongerenwerker Christijan van Jorksveld.

De Jongerenaward kan worden uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen. Bij de uitreiking hoort een blijvende herinnering. In de hal van het gemeentehuis is een ‘Wall of fame’ ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt. Daarnaast krijgen de jongeren een oorkonde.

Meer berichten