<p>De brand in de Havenstraat trok - op afstand - veel bekijks. De dikke rook was tot in de verre omtrek zichtbaar en zelfs hinderlijk te ruiken in het Oranjekwartier en &nbsp;IJsselveld-Oost en West.</p>

De brand in de Havenstraat trok - op afstand - veel bekijks. De dikke rook was tot in de verre omtrek zichtbaar en zelfs hinderlijk te ruiken in het Oranjekwartier en  IJsselveld-Oost en West.

(Foto: B. Schreuder)

Felle brand in hartje stad

  Nieuwsflits

Felle brand in hartje stad

IJSSELSTEIN - Een felle uitslaande brand heeft zondag een woning aan de Havenstraat totaal verwoest. De brand in het centrum werd snel opgeschaald, omdat het voor de brandweer moeilijk manoeuvreren was in de nauwe straatjes en bluswater lastig bereikbaar was. De brand werd rond 15.45 uur gemeld en ruim een uur later was het huis, gebouwd in 1930, volledig uitgebrand. Brandweerlieden konden door scheurvorming van de muren het huis niet meer in en lieten de woning gecontroleerd uitbranden. De inzet was er vervolgens succesvol op gericht om de naastgelegen woningen te beschermen. De zwarte rook hing als een mist in de stad en was tot ver in de omtrek te ruiken. De burgemeester was ter plekke om de bewoner - die tijdens de brand niet thuis was - en omwonenden te steunen. Het nablussen duurde tot in de nacht. Voor de getroffen bewoner, die zijn geboortehuis en al zijn bezittingen is verloren, is een crowdfunding gestart op: www.doneeractie.nl/crowdfunding-voor-bewoner-havenstraat-4/-52529.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden