<p>Vrouwe IJsselstein Swingt kreeg het zwaar te verduren het afgelopen anderhalf jaar. Maar de pandemie kreeg het koor er niet onder en de vrouwen verheugen zich alweer op live-optredens.</p>

Vrouwe IJsselstein Swingt kreeg het zwaar te verduren het afgelopen anderhalf jaar. Maar de pandemie kreeg het koor er niet onder en de vrouwen verheugen zich alweer op live-optredens.

(Foto: Eric van Empel)

Roerige coronaperiode voor Vrouwe IJsselstein Swingt

  Nieuwsflits

De pandemie hakt er flink in; ook in de cultuursector. Amper een jaar geleden zat Vrouwe IJsselstein Swingt daardoor in zak en as. Maar ondanks alles swingt het koor weer.

IJSSELSTEIN - In de eerste lockdown in maart 2020 blijven negen vrouwen het koor trouw, ondanks het ontslag van de dirigent en veel vertrokken leden. Er dreigt een faillissement van het prijswinnende koor dat op het hoogtepunt ruim tachtig leden telde. De overgebleven vrouwen zetten vastberaden door en gaan direct op zoek naar een nieuwe dirigent: Juliëtte Dumoré. Er volgen gesprekken, een proefdirectie en het contract wordt getekend; voor diverse oud-koorleden een reden om terug te keren. In september wordt een project gestart om leden te werven, onder meer met een optreden tijdens de Verenigingendag. Maar al snel volgt de tweede lockdown. De vrouwen pakken door, repeteren verder via Zoom en weten zelfs online nieuwe koorleden te trekken. Inmiddels telt het koor twintig leden en wordt er gerepeteerd via Jamulus, een programma om hoorbaar met elkaar te zingen. Het is niet ideaal en vergt veel technisch inregelen en oefenen, maar de vrouwen zien reikhalzend uit naar een live-optreden in het Fulcotheater. Kijk op: www.vrouweijsselsteinswingt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden