<p>Tussen kerken, molen, Gerbrandytoren en omliggend gebied neemt de bedrijvigheid van IJsselstein weer toe.</p>

Tussen kerken, molen, Gerbrandytoren en omliggend gebied neemt de bedrijvigheid van IJsselstein weer toe.

(Foto: archief Lysette Verwegen)

Steeds meer vraag naar personeel

  Nieuwsflits

De versoepeling van de coronamaatregelen en uitzicht op het einde van de pandemie laten hun invloed op de economie en de werkgelegenheid gelden. Na de dieptepunten is er eindelijk zicht op herstel. Ook IJsselstein popelt om door te starten.

IJSSELSTEIN - De beperkingen in de winkels zijn afgenomen en dat lokt consumenten naar buiten; het aantal bestedingen stijgt weer. Op mooie momenten zitten ook de terrassen weer vol - binnen de nog geldende regels - en begin juni is er na maanden eindelijk zicht op het opengaan van de binnenhoreca.

Vacatures
Dat betekent dat veel horecaondernemers op zoek zijn naar personeel. “Het is bekend dat veel horecamedewerkers met een nulurencontract door de horecasluiting in de afgelopen maanden elders zijn gaan werken omdat ze hun baan verloren of de onzekerheid te groot was. In de detailhandel is wel wat verloop geweest, omdat medewerkers baanzekerheid zochten buiten de detailhandel”, vertelt ondernemer en binnenstadmanager Frits Mulder. Volgens de banken is het de vraag wat er gebeurt als de bedrijven weer opengaan, want ondanks de overheidssteun kampen veel ondernemers met opgelopen verplichtingen aan leveranciers, verhuurders, banken en de belastingdienst.

Bloeien
“Ons stadje wil bloeien, ook al is er nog onzekerheid”, aldus Mulder, die over de winkelbezetting in IJsselstein niet klaagt. “We zijn een mooie modelwinkelstraat aan het worden met en dankzij betaalbare huren. Dat is wel anders in de grote binnensteden die te kampen hebben met leegstand. “Er is zelfs een wachtlijst van ondernemers die zich in de Benschopper- en Utrechtsestraat willen vestigen.” De inzet van het herstel is te merken aan de vele vacatures.
IJsselstein werkt
Er is een onverminderd grote vraag naar personeel in de techniek, de bouw, logistiek en zorg. Ook de vraag naar horeca- en winkelpersoneel neemt snel toe. In voor een baan dicht bij huis? Kijk op dan eens op: www.ijsselsteinwerkt.nl.

IJsselstein Werkt is een gratis platform voor alle bedrijven in IJsselstein, om geheel kosteloos hun vacatures te plaatsen. Het platform, een initiatief van lokale organisaties/bedrijven heeft als doel om alle bedrijven en inwoners van IJsselstein bij elkaar te brengen. Door inwoners lokaler te laten werken draagt het platform - met inmiddels 186 bedrijven - bij aan de reductie van het woon-werkverkeer, de bevordering van de sociale cohesie en de lokale economie in de stad. Kijk op: www.ijsslsteinwerkt.nl.

Volledig kosteloos lokaal vacatureplatform voor IJsselstein

IJsselstein popelt om door te starten na de coronacrisis

Lysette Verwegen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden