Clown Alfredo voert voor elke bewoner weer een andere show op, compleet met muziek, vogel en fluit en een speciaal shirt met daarop geschreven: 'Wij houden van u!' (Foto: Lysette Verwegen)
Clown Alfredo voert voor elke bewoner weer een andere show op, compleet met muziek, vogel en fluit en een speciaal shirt met daarop geschreven: 'Wij houden van u!' (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Lachen om grappen en grollen op hoog niveau

  Nieuwsflits

Er zal in plaats van een glazenwasser zomaar een clown voor je balkon staan! Het overkwam afgelopen week de bewoners van de schakelflats.

IJSSELSTEIN –Rondom de wasbeurt van de ramen dook ineens clown Alfredo op, die zich met al zijn clownsattributen - tot en met schmink - in zijn clownskoffer op een aparte hoogwerker had geïnstalleerd om de bewoners van alle verdiepingen op grappen en grollen te kunnen trakteren. Alfredo is in zijn dagelijks leven Hein Poel, werknemer van Knijn & Damsma facilitaire diensten. “Mijn hobby is ‘clownieren’. Het leek me leuk om juist nu eens mensen te verrassen die door de maatregelen rond het coronavirus hun huis niet uit kunnen.” Hij heeft zijn act in de afgelopen weken al op meerdere plaatsen uitgevoerd. "De reacties zijn hartverwarmend. Mensen hebben behoefte aan vrolijkheid en een praatje. Ik merk dat ze zich geïsoleerd voelen omdat (klein)kinderen niet langs mogen komen", vertelt hij na afloop. De bewoners genieten en grappen vrolijk mee. Alfredo krijgt zelfs – ‘Kopje koffie glazenwasser?' – een glas drinken aangeboden. Directeur Jef Damsma en Provides wijkbeheerder Peter van Putten kijken lachend toe: “Dit is een leuk verzetje voor de mensen.”

Meer berichten