Foto: Lysette Verwegen

Ooievaarsbaby's, dus beschuit met muisjes

  Nieuwsflits

IJSSELSTEIN – Alsof het gepland was: de eerste twee ooievaarsbaby’s kwamen op Hemelvaart uit het ei, nummer drie een dag later. Er is er volop leven in het nest op de basiliek. Eten, slapen, klepperen, schoonmaken; ouders Bas en Lieke hebben het er druk mee.

 Initiatiefnemer en ‘oma’ Ria Hooijen-Bos nam er met koster Wil van Doorn en sponsor Marco Breur een beschuit met muisjes op; een kraamcadeau van Dennis Schimmel. Of de laatste twee eieren uitkomen moet nog blijken: "Een nest van drie is al behoorlijk", vertelt de trotse oma. Iedereen kan via YouTube Ooievaars IJsselstein meegenieten van het ooievaarsgeluk.

Om de geboorte van de jonge ooievaars te vieren wordt ook het publiek in de binnenstad of op weg naar de markt op het Podium vrijdagmiddag 29 mei door Ria Hooijen-Bos en haar vrijwilligers getrakteerd op beschuit met roze en blauwe muisjes. Dit gebeurt bij de basiliek aan de Nicolaasstraat.
De traktatie – gesponsord door Plus J. Schimmel en coronaproof geserveerd – is af te halen tussen 14.00 en 17.00 uur.
Ook ooievaarsdeskundige en nestbouwer Piet van Andel is aanwezig om – op de inmiddels bekende 1,5 meter afstand – kort vragen te beantwoorden.
Voor kinderen en volwassenen liggen bovendien kleurplaten klaar die tot uiterlijk vrijdag 12 juni kunnen worden ingeleverd. Voor de winnaars zijn uiteraard leuke prijsjes beschikbaar.

Meer berichten