Marktlieden volgens de gemeente wel geïnformeerd

  Nieuwsflits

IJSSELSTEIN – In een reactie op het artikel over de marktverhuizing in deze krant van vorige week, laat de gemeente weten dat de marktondernemers wel geïnformeerd zijn over hun tijdelijke verhuizing naar het Podium.

 “In het kernteam van 8 mei is besloten dat de markt naar het podium zou worden verplaatst, gezien het weer naar school gaan van kinderen via de Overtoom en de reële kans dat er een nieuwe noodverordening zou komen rond 11 mei voor verruiming van de markt met non-foodkramen. Ook de verwachte verruiming van de landelijke terrasregels rond 1 juni, maakt deze verhuizing logisch. De marktondernemers zijn, na de definitieve bevestiging door de Veiligheidsregio Utrecht op 12 mei mondeling en schriftelijk ingelicht over deze beslissing", aldus een woordvoerder van de gemeente.
De gehele markt in de binnenstad is met de huidige coronamaatregelen geen optie volgens de gemeente. “Daarvoor is de ruimte te beperkt, zeker wanneer de horeca terrassen mag openen vanaf 1 juni.” Om de drukke Overtoom overzichtelijker te maken en uit solidariteit met hun collega’s, zijn ook de kraamhouders die altijd op de Overtoom staan verzocht tijdelijk naar het Podium te verhuizen. Daaraan is nog geen gehoor gegeven.
Volgens de gemeente is ook in het bestuurlijk overleg met de ondernemers, woensdag 13 mei, de tijdelijke verplaatsing van de weekmarkt besproken.

Meer berichten