Geen overmatige drukte, maar wel constante aanloop, kleurplaten ophalen en genieten van beschuit met muisjes, tijdens de kraamvisite bij de basiliek, waar de ooievaars hun nest hebben. (Foto: Lysette Verwegen)
Geen overmatige drukte, maar wel constante aanloop, kleurplaten ophalen en genieten van beschuit met muisjes, tijdens de kraamvisite bij de basiliek, waar de ooievaars hun nest hebben. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Kraamvisite bij de ooievaars met een lach en een traantje

  Nieuwsflits

De ontwikkelingen in het nest van het ooievaarspaar Bas en Lieke, op de schoorsteen van de basiliek, worden door heel wat belangstellenden via de webcam gevolgd. Trotse ‘oma’ Ria Hooijen-Bos, regelde vrijdag zelfs een kraamvisite.

IJSSELSTEIN – De beschuiten met roze en blauwe muisjes stonden klaar en jong en oud kon kleurplaten meenemen om mee te doen aan de kleurwedstrijd. De hele middag kwam er kraamvisite langs, zodat er ook mogelijkheid was voor een praatje en vragen aan ooievaarexpert Piet van Andel. Aan het eind van de middag kwam fotograaf Ronald Molegraaf, die prachtige close-ups maakt die op de Facebookpagina Ooievaars IJsselstein te zien zijn, met een verontrustend bericht beneden: “Ik denk dat er een of twee ooievaarskuikens dood zijn, want ze bewegen volgens mij niet meer.” Dat nieuws werd een paar uur later bevestigd op Facebook. Waaraan de kuikens zijn overleden is niet bekend. Maar de kleinste van de vier en een groter kuiken leven nog wel. Ze worden door het ouderpaar goed verzorgd en groeien als kool. "Het is hard en verdrietig, maar zo is de natuur", weet Ria, die hoopt dat de laatste twee jongen zullen uitvliegen. Kleurplaten kunnen tot 12 juni worden afgehaald en ingeleverd bij Isis Jewels.

Meer berichten