Gelegenheidskok Marcel Voskens kookte acht weken belangeloos voor wie het huis niet uit kon. Hij hoopt dat er kleine vervolgacties komen van zijn gelegenheidsbezorgers. (Foto: Bernadet de Prins)
Gelegenheidskok Marcel Voskens kookte acht weken belangeloos voor wie het huis niet uit kon. Hij hoopt dat er kleine vervolgacties komen van zijn gelegenheidsbezorgers. (Foto: Bernadet de Prins) (Foto: )

Terug naar normaal: kok Marcel is weer manager

  Nieuwsflits

De keuken van hobbykok Marcel Voskens is gesloten. Ruim acht weken kookte hij belangeloos voor een dertigtal ‘klanten’ die het door coronacrisis hard nodig hadden. Zijn maaltijden – vers en met liefde bereid – werden volledig gesponsord en door vrijwilligers uit de buurt bezorgd.

IJSSELSTEIN – Met de versoepeling van de coronamaatregelen heeft Marcel zijn eigen werk weer opgepakt: hij is manager van een golfbaan in Brabant. Koken is weer zijn hobby voor familie en vrienden. Maar zoals hij aan het begin van het project al zei: “Ik hoop dat mijn bezorgers wat extra blijven koken voor iemand die het nodig heeft.” Want behalve de groep bezorgers die elkaar tijdens het afhalen op veilige afstand ontmoetten, ontstonden er ook leuke contacten met de klanten. Bernadet de Prins, IJsselsteinse fotografe, maakte foto’s van Marcels kookproject. “De vaak kwetsbare ontvangers waren zo blij met de maaltijden. En met de extra aandacht, want vooral ouderen hadden het moeilijk. Net als werkeloze zzp'ers met zorgen, een vrouw die haar moeder op leeftijd niet mag bezoeken, een ICT-verpleegkundige en een lerares die keihard werkten. Marcel zorgde met zijn positieve instelling als spil van het project voor maaltijden én blijheid voor iedereen.”

Meer berichten