In de weken dat de bibliotheek gesloten was, werden leerlingen online begeleid bij studie en huiswerk. Vanaf nu kan iedereen als vanouds terecht op de tweede etage. (Foto: Marieke Gaymans)
In de weken dat de bibliotheek gesloten was, werden leerlingen online begeleid bij studie en huiswerk. Vanaf nu kan iedereen als vanouds terecht op de tweede etage. (Foto: Marieke Gaymans) (Foto: Marieke Gaymans)

Studiebegeleiding in de bibliotheek weer opgestart

  Nieuwsflits

Sinds vorige week is ook de studiebegeleiding weer opgestart in de IJsselsteinse bibliotheek. In de weken dat de bibliotheek gesloten was, werden leerlingen online begeleid bij studie en huiswerk. Vanaf nu kan iedereen als vanouds terecht op de tweede etage.

IJsselstein - In de bibliotheek aan de Overtoom zijn verschillende vormen van studiebegeleiding mogelijk. Sommige kinderen hebben studiebegeleiding nodig om bij te blijven op school, in een ander geval zoekt een kind extra uitdaging. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld in groepjes samen hun huiswerk maken en vragen stellen aan de docenten van Fit4School en Fit4Talent. Of ze krijgen individuele begeleiding in een bepaald vak, zoals rekenen of Frans. Ook hulp bij het ontwikkelen van studievaardigheden is mogelijk.

Om ook kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen kansen te bieden zich optimaal te ontwikkelen, is de bibliotheek in samenwerking met Fit4School een pilot gestart onder de naam Fit4Talent. Hiermee wordt studiebegeleiding mogelijk voor alle kinderen van 8 tot 18 jaar die in IJsselstein wonen. Ook als de financiële middelen ontbreken.

Om via de leerkrachten, de ouders en kinderen voor wie dit geldt, nog beter te kunnen bereiken, is een promotiefilm gemaakt. Want beelden zeggen meer dan duizend woorden, vooral als er thuis misschien weinig gelezen wordt. 

Kijk op www.bibliotheeklekijssel.nl/studiebegeleiding voor meer informatie.

Meer berichten