Fietsstraat nieuwe stap richting fietsstad IJsselstein

  Nieuwsflits

Met de aanleg van de fietsstraat Hoge Dijk-Panoven-Eiteren heeft de gemeente een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van IJsselstein tot fietsvriendelijke stad.

IJsselstein - Op het 1.150 meter lange traject met zijn nieuwe rode wegdek en een aantal nieuwe bomen is de positie van de fietser verbeterd. De fietser heeft voorrang. De auto is te gast en moet zich aanpassen. Hard rijden is voor automobilisten niet langer aantrekkelijk. De verkeerssituatie op de fietsstraat is voor alle verkeersdeelnemers meer overzichtelijk geworden. Met name aan de kruisingen bij het viaduct Beneluxweg en het Cals College zijn flinke verbeteringen aangebracht. Het wegbeeld is nu veel logischer. Tussen de Merianweg en de Hoge Dijk is de weg versmald. ''Voor iedereen een feestje om hier te mogen fietsen”, aldus wethouder Peter Bekker.
Dagelijks gebruiken 2.000 fietsers deze route naar het Cals College, in de buurt liggende basisscholen of het voortgezet onderwijs in Nieuwegein. Ook forensen maken voor hun woon/werkverkeer naar de industrieterreinen of naar Nieuwegein en Utrecht gebruik van dit traject. Het tracé is bovendien een belangrijke schakel in het fietsnetwerk van IJsselstein. Samen met de Touwlaan, de Paardenlaan en de Hogebiezen vormt dit een fietsring om het centrum van de stad.

Meer berichten