Ingewikkelde tijden of niet: Simone en John Epping bedienen hun gasten - binnen en buiten en in het hotel - met net zoveel plezier als altijd. (Foto: Lysette Verwegen)
Ingewikkelde tijden of niet: Simone en John Epping bedienen hun gasten - binnen en buiten en in het hotel - met net zoveel plezier als altijd. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Bites & Nights | Hotel Epping gaan ervoor!

  Nieuwsflits

De horeca is – met de cultuursector – ongetwijfeld de meest getroffen sector in de coronacrisis. Op 15 maart moesten binnen een halfuur na de bekendmaking alle deuren dicht. Tot 1 juni, toen de deuren met heel veel regelgeving weer open mochten. Maar de ondernemers zaten al die maanden niet stil.

IJSSELSTEIN – Veel restaurants en eetgelegenheden gingen maaltijden thuisbezorgen. Voor restaurant Bites & Nights | Hotel Epping lag dat niet zo simpel. Maar zoals eigenaren John en Simone Epping zeggen: “We zijn de vierde generatie Epping in een bedrijf dat in 1906 in de binnenstad als bakkerij begon; er is meer dan corona voor nodig om ons te stoppen.” Met die instelling blikken ze terug op een onwerkelijke periode. “We waren in eerste instantie uit het veld geslagen, vooral voor wat het hotel betreft. April en mei zijn belangrijke maanden voor het toerisme en voor ons. April was al volgeboekt, maar het regende annuleringen van particulieren en reisorganisaties, tot 5 procent van de bezetting. Dat is heel frustrerend, maar we berustten erin, omdat we wel verwachtten dat de sluiting langere tijd zou duren.” Over hotel- en restaurantpersoneel hoefden ze zich geen zorgen te maken: “Die vallen onder een payrolbedrijf en werden doorbetaald.” Ook de bank werkte positief mee: “De Rabobank belde al direct of ze iets konden doen als dat nodig was. Met die wetenschap konden we met een gerust hart naar de toekomst kijken.”

Hotel
De hotelvraag in IJsselstein is heel specifiek, maar Epping zag kansen. “We storten ons nu – in samenwerking met lokale, regionale en landelijke partners – fanatiek met arrangementen op de Nederlandse markt. Een uitdaging, want we liggen dan wel niet aan zee of op de Veluwe, maar er is in onze regio genoeg moois te zien en veel te beleven. We pleiten ervoor dat dat goed in de media bekend wordt gemaakt. En dat Nederland in de komende maanden is volgeboekt is een fabeltje.” Inmiddels is Epping al gebeld door een organisatie uit de regio die motorreizen organiseert. “Die kunnen nu niet naar het buitenland en hebben besloten Nederland te verkennen, waarbij ze bij ons slapen. Lekker centraal en met een arrangement op maat. Dat is ook leuk voor volgende jaren.”

Restaurant
Voor Bites & Nights zat thuisbezorging er niet in. “Onze menukaart, met een uitgebreide keuze aan kleine hapjes leent zich niet voor het bezorg- of afhaalconcept. We hebben er de materialen niet voor en wat we doen willen we goed doen.” In mei zag Epping wel mogelijkheden: “De hotels mochten toen al meer dan de restaurants, dus hebben we een restaurant-arrangement bedacht, gekoppeld aan een overnachting met Hemelvaart en in het pinksterweekend. Dat trok veel bezoekers; 40 procent uit het hele land en de rest uit IJsselstein en regio. De restaurantgasten uit eigen stad vonden het een belevenis om nu ook het hotel eens te leren kennen. En wij konden alvast mooi oefenen voor de restaurantopening."

Meer berichten