V.l.n.r: Veronique van der Heijden (directeur WerkwIJSS), Yvonne Halman (gemeentesecretaris Lopik), Kees Blokland (voorzitter RAS) en Mark Foekema (wethouder IJsselstein).
V.l.n.r: Veronique van der Heijden (directeur WerkwIJSS), Yvonne Halman (gemeentesecretaris Lopik), Kees Blokland (voorzitter RAS) en Mark Foekema (wethouder IJsselstein). (Foto: )

Lopik en IJsselstein eren hun schoonmakers

  Nieuwsflits

Van de redactie

Op de vijfde editie van de Dag van de Schoonmaker hebben de gemeenten Lopik en IJsselstein samen met stichting WerkwIJSS-Schoon de waardering uitgesproken voor de schoonmakers van hun panden. De beide gemeenten en de stichting ondertekenden de Code Verantwoordelijk Marktgedrag van de Raad voor Arbeidsverhoudingen (RAS) voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

regio - Met de ondertekening van de code bevestigen beide gemeenten hun verantwoordelijkheid als werkgever en als opdrachtgever om ervoor te zorgen dat schoonmakers voldoende uren hebben om schoon te maken volgens de specificaties en daarbij goede begeleiding krijgen. WerkwIJSS-Schoon is dé samenwerkingspartner die dit voor de gemeenten in praktijk brengt. Een extra dimensie is dat WerkwIJSS dit doet met mensen met een arbeidsbeperking of een andere reden voor afstand tot de arbeidsmarkt. “Juist nu het coronavirus zo’n impact maakt, realiseren we ons als geen ander dat hygiëne van cruciaal belang is. De schoonmaker maakt altijd al het verschil, maar zeker in deze tijd", aldus Veronique van der Heijden, directeur WerkwIJss.

Leerwerkbedrijf

Hygiëne is van levensbelang in de gezondheidszorg, maar ook in openbare gebouwen, zoals het gemeentehuis, scholen, sportzalen en kantoren. De komende periode zal de vraag om de inzet en inspanningen van alle schoonmakers te verhogen groeien. Want, in een schone omgeving kan het coronavirus minder effectief zijn. Des te meer reden om onze schoonmakers bij WerkwIJSS-Schoon en andere schoonmaakorganisaties in het zonnetje te zetten. WerkwIJSS is het leerwerkbedrijf voor de gemeenten Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Vijfheerenlanden. WerkwIJSS is een sociale organisatie, met 62 jaar ervaring als PAUW Bedrijven en vanaf 2019 in een nieuwe organisatie, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelt in haar bedrijfsactiviteiten.

Meer berichten