Groep 8 enthousiast aan het oefenen in het speellokaal van de school. Dinsdagavond 14 juli is het zover. Mét livestream. (Foto: Rick de Vos)
Groep 8 enthousiast aan het oefenen in het speellokaal van de school. Dinsdagavond 14 juli is het zover. Mét livestream. (Foto: Rick de Vos) (Foto: Rick de Vos)

Toch een afscheidsmusical voor groep 8 op basisschool De Brug

  Nieuwsflits

Meester Rick en Juf Monique, leerkrachten groep 8 van basisschool De Brug in IJsselstein zijn vastberaden: “De musical gaat door!” Op de dag van de schoolsluiting gaven zij de boekjes voor de musical mee in de werkpakketten. “De musical hoort echt bij groep 8, de kinderen kijken er al het hele jaar naar uit. Wij dachten meteen: ze kunnen in ieder geval alvast beginnen met lezen.” Voor alles daarna werd een oplossing bedacht.

IJsselstein - Zodra de kinderen echter hoorden dat de school op slot ging, vroegen ze meteen: “En de musical dan?” Vanaf het begin af aan hebben Monique en Rick tegen de kinderen gezegd dat de musical hoe dan ook door zou gaan, in welke vorm dan ook. Dat betekende onder meer dat de rollen op afstand verdeeld moesten worden. “De rollen hebben we via een spetterend filmpje bekend gemaakt, zelf hadden we de grootste lol.”
De sluiting van de scholen betekende ook dat er op afstand geoefend moest worden. “Het oefenen hebben we veelal met videobellen gedaan, dit ging erg goed”. “De kinderen die niets hoefden te zeggen, lieten hun microfoon gewoon uit en luisterde mee met de anderen.”
De heropening van ook De Brug betekende voor groep 8 dat ze direct in het echt konden gaan oefenen met het toneelspelen en het instuderen van de dansjes. “Het was fijn dat de kinderen daarbij onderling geen afstand meer hoefden te houden tijdens het instuderen.”

Tijdens het oefenen bleef de vraag bij Rick en Monique terugkomen: “Hoe gaan we het uitvoeren?”. Al snel bleek dat het al afgehuurde Theater Pantalone in IJsselstein mee wilde denken in de uitvoering. “Wij zijn dan ook blij dat we de groep konden vertellen dat we de musical konden gaan opvoeren in het theater.” De leerkrachten maakten een goed doordacht plan en presenteerden dit aan de Medezeggenschapsraad”. Deze ging akkoord waardoor de welverdiende afscheidsavond van groep 8 een feit is. “We voeren de show drie keer op: een show voor de kinderen, een voor familieleden en de echte afscheidsavond voor alleen de ouders.” Zelfs aan alle overige familieleden en vrienden hebben Monique en Rick gedacht: ze zetten een livestream op, waardoor de kinderen van groep 8 meer mensen dan ooit kunnen uitnodigen om mee te kijken.

Dinsdagavond 14 juli is het zover. Groep 8 is er helemaal klaar voor. “Ouders hebben een prachtig decor voor ons gemaakt, waardoor we ons in een heuse dierentuin bevinden. Laat de uitvoering maar komen!''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden