Burgemeester Van Domburg ging ook met de kinderen in gesprek: “Door te lezen, leer je heel veel. Als je maar genoeg leest, dan word je vanzelf burgemeester.” (Foto: Bibliotheek Lek & IJssel)
Burgemeester Van Domburg ging ook met de kinderen in gesprek: “Door te lezen, leer je heel veel. Als je maar genoeg leest, dan word je vanzelf burgemeester.” (Foto: Bibliotheek Lek & IJssel) (Foto: )

Burgemeester opent project Zomerlezen met Bip

  Nieuwsflits

Burgemeester Van Domburg heeft aan de kinderen van Kindcentrum WIJ de Zomerlezentasjes uitgereikt. Hiermee is het project Zomerlezen met Bip van de bibliotheek gestart.

IJsselstein - Met dit project wil de Bibliotheek Lek & IJssel kinderen tussen 2 en 8 jaar en hun ouders stimuleren om (voor) te blijven lezen in de vakantie. In de tasjes zit een prentenboek en hét Zomerlezenpaspoort van Bip. Kinderen kunnen stempels verdienen door deel te nemen aan activiteiten met Bip, zelf boekjes te lezen of de bibliotheek te bezoeken. Aan het einde van de zomer wordt onder de volle paspoorten een iPad verloot.
Voor dit project heeft de bibliotheek het leesmonster knuffel Bip in het leven geroepen. Bip helpt de kinderen om ook in de zomervakantie te blijven lezen. De groepen 3 en 4 mochten voor de gelegenheid buiten op het gras luisteren naar een verhaal. De burgemeester ging daarna in gesprek met de kinderen.
Behalve op Kindcentrum WIJ zijn ook tasjes uitgedeeld op basisschool ’t Kasteel, Kinderopvang Purkie, BLOS en voorscholen van Pulse. Kinderen die geen paspoort hebben gekregen via school of de opvang, maar wel mee willen doen, kunnen een paspoort ophalen in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden