Tijdens een bijeenkomst bij Recreatie De Batuwe hebben de gedecoreerden uit de gemeente Lopik alsnog hun onderscheiding uitgereikt gekregen. Op gepaste afstand natuurlijk. (Foto: gemeente Lopik).
Tijdens een bijeenkomst bij Recreatie De Batuwe hebben de gedecoreerden uit de gemeente Lopik alsnog hun onderscheiding uitgereikt gekregen. Op gepaste afstand natuurlijk. (Foto: gemeente Lopik). (Foto: gemeente Lopik)

Gedecoreerden alsnog in welverdiend oranjezonnetje

  Nieuwsflits

Lopik - Vrijdag vond op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orden in het hele land de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen plaats die vanwege corona niet tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op 24 april konden worden uitgereikt. 

Burgemeester Laurens de Graaf nodigde daarom de zeven inwoners die eerder dit jaar door Zijne Majesteit de Koning zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst bij Recreatie De Batuwe in Lopikerkapel. Daar werden de heer Van Breukelen uit Lopik, de heer en mevrouw De Bruijn uit Lopikerkapel, de heer Van Hall uit Benschop, de heer Spier uit Lopik, mevrouw Velis uit Benschop en mevrouw Wierenga uit Benschop alsnog in het welverdiende Oranjezonnetje gezet.

Uiteraard waren daarbij de landelijke maatregelen van kracht, zoals het in acht nemen van de anderhalve meter afstand en het maximum aantal aanwezigen. Vanwege corona werden de onderscheidingen niet opgespeld door de burgemeester zelf. Hij overhandigde het geopende blauwe etui met daarin de onderscheiding aan de partners of een familielid van de gedecoreerden. Aan hen was het vervolgens de eer om de onderscheiding op te spelden.

Waarvoor de inwoners zijn onderscheiden is terug te lezen op www.lopik.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden