Het werd een feestje met taart en bubbels - op anderhalve meter afstand. Zenderstein is heel blij met de cheque die wordt omgezet in warmhoudplaten, servies en keukengerei. (Foto: Lysette Verwegen)
Het werd een feestje met taart en bubbels - op anderhalve meter afstand. Zenderstein is heel blij met de cheque die wordt omgezet in warmhoudplaten, servies en keukengerei. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Verrassing voor wijkcentrum Zenderstein: voor servies, pannen en meer

  Nieuwsflits

de verrassing van het roest crollius fonds

IJSSELSTEIN – Met de versoepeling van de coronamaatregelen werd het voor het bestuur van het Roest Crollius Fonds (RCF) weer mogelijk om de maandelijkse Verrassing – een cheque van duizend euro – live uit te reiken. De eer viel te beurt aan Truus van den Burg, die de verrassing had aangevraagd voor wijkcentrum Zenderstein aan de Waalsingel 13-15.

Het wijkcentrum, oorspronkelijk beheerd door de bewoners van het seniorencomplex, heeft een tijd stilgelegen. Met de overname door Pulse en vrijwilligers worden er weer activiteiten – voor de hele wijk – opgestart. Zo is er onder meer een aanschuiftafel gestart; eenmaal per maand op maandag van 18.00 tot 19.30 uur zijn liefhebbers welkom om samen gezellig een verse driegangenmaaltijd te eten tegen een zacht prijsje. “Tot nu toe moesten we de warme maaltijden en alles wat erbij nodig was vervoeren vanuit de Sterrenwacht in IJsselveld, waar de activiteit al langer bestaat. Een heel gedoe en behoorlijk zwaar, vandaar mijn aanvraag”, aldus vrijwilligster Truus.
Voor het RCF was Zenderstein ook een verrassing: "Door de aanvragen ontdekken we nog steeds nieuwe pareltjes in de stad", aldus secretaris Conraad Meijer. Het feestje werd besloten met een gedicht van Truus: 'Onze locatie kreeg een donatie, voor servies, pannen en meer, dat waarderen wij zeer. Wij kunnen voorlopig weer door, nogmaals dank daarvoor'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden