Een bordje op de Schepenensingel na de eerste opruimactie. Nu is het park bij de Kasteellaan aan de beurt. (Foto:  Roxanne de Goeij-Viehoff)
Een bordje op de Schepenensingel na de eerste opruimactie. Nu is het park bij de Kasteellaan aan de beurt. (Foto: Roxanne de Goeij-Viehoff) (Foto: Roxanne de Goeij - Viehoff)

Hondeneigenaren houden tweede hondenpoep-opruimactie

  Nieuwsflits

Onder het motto 'Maak van ijsselstein geen #schijtfestijn' gaan hondeneigenaren zaterdag 18 juli weer hondenpoep opruimen. Het is de inmiddels tweede hondenpoep-opruimactie die wordt georganiseerd door Facebookpagina Hondeneigenaren IJsselstein. De actie vindt plaats van 11.00 tot 13.00 uur in het park bij Kasteellaan 10, een gebied waar naar verluid veel drollen liggen. Extra handjes zijn zeer welkom!

IJsselstein - Na het bericht over de gestrooide punaises op de Schepenensingel, is de actiegroep daar begonnen met het opruimen van hondenpoep en afval. Hondeneigenaren IJsselstein hoopt met de opruimacties te laten zien dat niet iedereen de uitwerpselen van hun poepfabriekjes laat liggen. Ook leeft de stille hoop dat de actieplekken ook daarna schoongehouden worden.

Dit is één van de acties die de Facebookpagina onderneemt om de relatie tussen de hondeneigenaren en - inwoners van - de gemeente IJsselstein te verbeteren. Want zelf voelt hondeneigenaresse Roxanne de Goeij-Viehoff dat zij onterecht in een hoek gezet wordt. “Hoewel ik altijd netjes mijn honden bij mij houd en de poep opruim, krijg ik het gevoel dat er voor mij als hondeneigenaar geen plek is in IJsselstein. Niet alle losloopgebieden zijn geschikt voor honden. Sommige zijn zelfs gevaarlijk! We betalen een hoop hondenbelasting, die maar minimaal terugkomt naar ons als hondeneigenaar. Het is niet eerlijk dat wij moeten betalen voor algemene goederen, waar wij als hondeneigenaar niets aan hebben.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden