Fred Haas van de Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein overhandigde burgemeester Van Domburg het eerste exemplaar van de brochure Dementievriendelijk wandelen door IJsselstein. (Foto: Bernard Brosi)
Fred Haas van de Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein overhandigde burgemeester Van Domburg het eerste exemplaar van de brochure Dementievriendelijk wandelen door IJsselstein. (Foto: Bernard Brosi) (Foto: )

Het kan! Dementievriendelijk wandelen door IJsselstein

  Nieuwsflits

De Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein heeft in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein een dementievriendelijke wandeling ontwikkeld.

IJSSELSTEIN - Fred Haas van de Werkgroep Dementievriendelijk, ontdekte enkele jaren geleden de dementievriendelijke wandeling in zustergemeente Herentals. Hij deelde het idee in zijn werkgroep en er werd samenwerking gezocht met de Historische Kring IJsselstein. Tijdens Wereld Alzheimerdag 2019 maakten deelnemers van de dagbesteding van Isselwaerde en Mariënstein onder begeleiding de eerste proefwandelingen door het stadje. Deze ervaringen vormden de basis van de brochure – mede mogelijk gemaakt door het Roest Crollius Fonds – met een historische, nostalgische én dementievriendelijke wandeling door oud-IJsselstein. Burgemeester Van Domburg ontving het eerste exemplaar en is lovend over het resultaat ‘voor mensen die een afslag nemen in het leven waar ze geen invloed op hebben’, zoals hij verwoordde. De brochure met foto’s en beschrijvingen biedt ook aanleiding voor gesprekken over herinneringen met de deelnemers. De dementievriendelijke wandeling is voor iedereen verkrijgbaar in De Oase, de bibliotheek en in de woonzorgcentra.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden