Piet Jongebreur in de Boekenhoek in het Inloophuis van Lopik. ''Snuffel gerust eens rond, er is een divers aanbod!'' (Foto: Corine Hofland)
Piet Jongebreur in de Boekenhoek in het Inloophuis van Lopik. ''Snuffel gerust eens rond, er is een divers aanbod!'' (Foto: Corine Hofland) (Foto: corine hofland)

Loop gerust eens binnen in Piet's Boekenhoek

  Nieuwsflits

Al tien jaar runt Piet Jongebreur met vrijwilligers enthousiast de boekenhoek in het Inloophuis van Lopik. Hij is begonnen met twee planken en inmiddels uitgegroeid tot een ware boekenwinkel.

Lopik - De boekenhoek is een gezellig onderkomen in het Inloophuis van Lopik aan de Rolafweg Noord 7 waar de koffie klaar staat. Met veel enthousiasme probeert hij een keus te maken uit de uitgave van nieuwe boeken om een gevarieerd aanbod te houden. Zelf leest hij veel en graag en weet hij veel te vertellen. Hij vindt het een uitdaging om mensen aan een goed boek of cadeau te helpen. In de boekenhoek zijn voornamelijk christelijke boeken te vinden, maar er is ook een grote variatie aan kaarten en kleine cadeautjes te koop.
Veel mensen weten Piet te vinden voor een bestelling, erg handig in deze tijd. Hij is blij dat zelfs scholen bestellingen bij hem plaatsen.
Sinds kort is er ook een bibliotheekkast; een mooie boekenkast gevuld met onder meer romans, fictie en geschiedenis, allemaal gekregen of opruiming uit de winkel. Voor 2,50 euro mag iedereen een boek meenemen én graag weer terugbrengen voor de volgende klant. Piet wil ook nog even kwijt dat alle opbrengsten uit verkoop gaan naar de maatschappelijke instelling ‘Het Inloophuis van Lopik’. De boekenhoek is geopend op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur; tot 1 augustus ook op dinsdag.
Langskomen buiten deze tijden kan ook. Maak dan even een afspraak met Piet via tel. 06-28347902.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden