Twee leerlingen zijn onder begeleiding druk bezig in de keuken met het diner, terwijl ander leerlingen de zaal inrichten, tafels dekken en andere voorbereidingen treffen. (Foto: De Trekvogel)
Twee leerlingen zijn onder begeleiding druk bezig in de keuken met het diner, terwijl ander leerlingen de zaal inrichten, tafels dekken en andere voorbereidingen treffen. (Foto: De Trekvogel) (Foto: )

Al twee jaar geen eindmusical, maar wel feestelijk afscheid

  Nieuwsflits

Ook op De Trekvogel geen afscheidsmusical voor de schoolverlaters van groep acht. Maar niet vanwege corona: de school stapte twee jaar geleden al over op een ander feestelijk afscheid.

IJSSELSTEIN – “Een musical past niet bij ons”, legt directeur Sjoera Vrancken uit. “We organiseren activiteiten waarbij elk kind zijn of haar talent kan tonen. Zo wordt elke leerling een ster tijdens het afscheid en niet de enkele kinderen die een hoofdrol spelen in de musical.” En daarbij: “Een musical is helemaal voorgeschreven en wie niet repeteert moet op zijn beurt wachten en dat werd wel eens gezellig klieren achter de schermen. Onze activiteiten worden door de leerlingen helemaal zelf bedacht, met ons overlegd en uitgevoerd. Elke leerling heeft eigen inbreng en verantwoordelijkheid en is belangrijk.”
Dit jaar leverden de elf kids van groep acht een bucketlist in en alles kon – coronaproof – worden uitgevoerd: van een dinnershow voor hun ouders – met zelfgemaakte en bedachte gerechten – tot een nachtje slapen op school na afloop, gevolgd door een ontbijt en een darkroom bouwen voor de andere groepen.
En dan: "Hét afscheidsmoment; door een feestelijke haag met zwaaiende medeleerlingen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden