VoorleesExpress’ projectleider Marleen van der Leij (links) had als blije ontvanger niets meer aan de noodzaak van de cheque toe te voegen. (Foto: Lysette Verwegen)
VoorleesExpress’ projectleider Marleen van der Leij (links) had als blije ontvanger niets meer aan de noodzaak van de cheque toe te voegen. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

De Verrassing voor de VoorleesExpress

  Nieuwsflits

IJSSELSTEIN – Het gebeurt zelden, maar ditmaal werden via de Verrassing vier aanvragen voor hetzelfde doel – de VoorleesExpress – door het Roest Crollius Fonds gehonoreerd. 

Drie vrijwillige voorlezers – Merian Cruijsen, Jacqueline Willems en Anja de Jong – dienden net als Marian Steinmann, intern begeleider op De Ark, zonder dat ze het van elkaar wisten een aanvraag in voor de VoorleesExpress van de bibliotheek. “Omdat het een prachtig initiatief is om taal onder de aandacht te brengen van kinderen en hun ouders”, vindt Merian. 

“Als voorlezer heb ik nu al bij mijn vijfde buitenlandse gezin de Nederlandse taal in huis gebracht. Na die 20 weken zie je bij de kinderen vooruitgang op school, ze spreken meer Nederlands en durven vragen te stellen omdat ze zich zelfverzekerder voelen. Hetzelfde geldt voor de ouders die ik erbij betrek”, beschrijft Jacqueline. 

Volgens Anja kan met de donatie de wachtlijst deels worden weggewerkt: “De meertalige boekencollectie kan worden uitgebreid en er kunnen workshops voor nieuwe vrijwilligers worden georganiseerd.” 

Marian kent als docent uit de praktijk de resultaten van de VoorleesExpress maakt: “Op jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor interesse en plezier in lezen. Lezen is een speerpunt in onze maatschappij met betrekking tot de ontwikkeling van mensen en vooral van kinderen. Als school hebben wij hele goede ervaringen met de VoorleesExpress.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden