Ondanks de straffe tegenwind liet Erwin Timmerarends in Vlist zien al goed in vorm te zijn. (Foto: Erik van Kordelaar)
Ondanks de straffe tegenwind liet Erwin Timmerarends in Vlist zien al goed in vorm te zijn. (Foto: Erik van Kordelaar) (Foto: Erik van Kordelaar)

Erwin Timmerarends pakt winst onder moeilijke omstandigheden

  Nieuwsflits

Afgelopen week sprongen de polsstokverspringers hun wedstrijden op de accommodatie in Vlist. Op woensdag waren de omstandigheden perfect, maar bij de zaterdag wedstrijd was dit compleet anders. Een straffe tegenwind maakte het lastig voor springers om verre sprongen te laten zien.

Vlist / Lopikerwaard - Opvallend was dat de eerste vijf wedstrijden van het jaar al vier verschillende winnaars opleverde in de senioren categorie. Op woensdag won Wouter van Midden (Vlist) de wedstrijd, maar tijdens de Vlisterbokaal op zaterdag wist hij geen afstand te noteren. In Vlist was Erwin Timmerarends (Bodegraven) de beste springer. In de voorronde moest hij nog zijn meerdere erkennen aan Wilco van Amerongen (Benschop), maar in de finale haalde hij uit. Met 19.66 meter liet Timmerarends zien al goed in vorm te zijn. Van Amerongen – leider van het De Samenwerking-klassement – kon hier geen antwoord op geven en bleef steken op een tweede plaats met 18.53 meter. Sander Van Vliet (Oudewater) werd verrassend derde met 17.74 meter.

In de damescategorie begint Fabienne Overbeek (Benschop) steeds beter in vorm te raken. Julia van Eijk (Haastrecht) was de beste in de voorronde met 13.35 meter, maar in de finale ging Overbeek hier nipt overheen (13.37 meter). De derde plaats was voor Doriene de Vos-De Wit (Veenendaal) met een afstand van 13.21 meter.

Topjunior Reinier Overbeek (Benschop) liet het afweten in Vlist, waardoor er ruimte was voor concurrentie 'Timon de Haaij (Lopik) maakte hiervan dankbaar gebruik. De tweedejaars junior sprong een stabiele wedstrijd en kwam in zijn beste sprong tot 17.34 meter. Daarmee bleef hij thuisspringer Lucas van Eijk (Haastrecht) voor, die tot een afstand van 16.91 meter kwam. Chris Anker (Vlist) complementeerde het podium door zijn sprong van 16.81 meter.

Bij de jongens is Mark van der Horst (Schoonhoven) in blakende vorm. Op de wedstrijd op woensdag verbeterde hij zijn persoonlijke record naar 19.05 meter en ook zaterdag tijdens de Vlisterbokaal waren alle ogen op hem gericht. Onder moeilijke omstandigheden wist hij een knappe 17.10 meter neer te zetten. Alleen Hidde van Dam (Montfoort) kwam daarbij in de buurt, maar zijn 17.02 was net te kort.

In de meisjesgroep liet klassementsleidster Suzanne Mulder (Vlist) het afweten. Ze wist geen afstand neer te zetten en Laura Maaijen (Haastrecht) maakte hier dankbaar gebruik van. Met 12.68 meter bleef zij Moniek van Vliet (Nieuwkoop) en Lisanne Kroon (Linschoten) ruim voor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden