Het platina paar proost met burgemeester Van Domburg. Ze zijn blij met hun huwelijksjubileum en trots op hun grote familie, die - op afstand in de tuin - het moment bijwoonde. (Foto: Lysette Verwegen)
Het platina paar proost met burgemeester Van Domburg. Ze zijn blij met hun huwelijksjubileum en trots op hun grote familie, die - op afstand in de tuin - het moment bijwoonde. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Platina paar Pompe het middelpunt van de familie

  Nieuwsflits

Ze leerden elkaar kennen op een feest van de paardrijvereniging en enkele jaren later trouwden ze: 70 jaar geleden, op 25 juli 1950. Het echtpaar Pompe vierde zaterdag in familiekring, in de tuin, het platina huwelijk.

IJSSELSTEIN - Bep, zoon van houtindustrieel Ber Pompe, en Zus, dochter van een oud Jutphaas' boerengeslacht, zijn 97 jaar. Bep werkte bij Schilte als hulp van zijn oom Willem en zou later als vierde generatie directeur-grootaandeelhouder worden van het in 1858 opgerichte familiebedrijf. Het huis in de Utrechtsestraat werd al snel te klein voor het gezin met drie zoons, dat uitbreidde met nog twee zoons en een dochter. Er werd verhuisd naar het Kronenburgplantsoen. Bep werd geridderd voor zijn werk voor het ziekenhuis en bejaardencentrum Mariënstein. Zus was bestuurslid bij de Historische Kring en de molenstichting en runde het drukke huishouden. Ruim dertig jaar geleden werd de eerste boot gekocht: de Fulco, waarvan er nog drie volgden; jaarlijks te zien bij de sinterklaasintocht. Naast het varen bridgen ze in clubverband als oudste leden nog een aardig partijtje mee. Samen begonnen, zijn ze nu het middelpunt van de familie: met negen eigen en aangetrouwde kinderen, dertien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden