Net voor ze zaterdagochtend vroeg op pad moet, kan Wendy Otter de cheque van 1000 euro van het RCF overhandigen aan Ben van Maurik en Ko Schoenmakers. (Foto: Lysette Verwegen)
Net voor ze zaterdagochtend vroeg op pad moet, kan Wendy Otter de cheque van 1000 euro van het RCF overhandigen aan Ben van Maurik en Ko Schoenmakers. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Extraatje voor Dierenambulance

  Nieuwsflits

IJSSELSTEIN – Wendy Otter weet sinds kort wat het is om vrijwilliger te zijn op de dierenambulance. En wat erbij komt kijken. Daarom vroeg ze De Verrassing van het Roest Crollius Fonds (RCF) aan: 1000 euro voor een bijdrage in de kosten van promotiemateriaal, zoals banners en flyers. “Daar is, na een flinke investering in de nieuwe ambulance, geen geld meer voor.” Ze leerde het RCF kennen via een aanvraag van IJFC en hoort bij de chequeoverhandiging dat aanvragen beoordeeld worden door een raad van advies en dat goedgekeurde aanvragen bewaard blijven tot een moment van uitreiking. Dierenarts Ko Schoenmakers en coördinator Ben van Maurik zijn blij met de cheque: “Door corona dalen ook onze inkomsten, terwijl het werk doorgaat.” 

De leden van het RCF krijgen ter plekke – zaterdag om 9.40 uur – een demonstratie als er vanuit Lopik gebeld wordt voor een kuiken met letsel en Wendy op pad moet. “Ook voor een kuiken rijden we”, vertelt Van Maurik. “De vrijwilligers – 24/7 beschikbaar - ‘kosten niets’, maar de dierenambulance rijdt niet op water. De opleiding van vrijwilligers en behandeling van letsel verzorgt de Dierenkliniek van Ko Schoenmakers kosteloos. 

Ook voor vervoer naar asiel of opvang rijdt de dierenambulance in en om IJsselstein en Lopik. "Uit maatschappelijke verantwoordelijkheid en dierenliefde.” Kijk op: www.huisdierenvervoerservice.nl, telefoon: 06-15406957, 24/7.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden