Neem een moment om stil te staan bij de gevolgen van corona: hang een label in de troostboom of pak een kaartje bij de boom en stuur iemand een persoonlijke boodschap. (Foto: Gemeente)
Neem een moment om stil te staan bij de gevolgen van corona: hang een label in de troostboom of pak een kaartje bij de boom en stuur iemand een persoonlijke boodschap. (Foto: Gemeente) (Foto: )

Bomen voor troost, dank en sterktewensen

  Nieuwsflits

IJSSELSTEIN – De coronaperiode vraagt veel van inwoners en organisaties. Iedereen heeft het op zijn/haar eigen manier moeilijk door de coronamaatregelen en fysieke steun of troost is veelal onmogelijk. 

Daarom heeft de gemeente tot 5 september op negen locaties – bij verzorgingshuizen, kerken en op openbare plekken als winkels en bibliotheek – troostbomen geplaatst. Iedereen kan hier een label met woorden van troost, solidariteit, sterkte, dank of inspiratie in hangen. Medio september hangen al deze boodschappen in een grote boom in de hal van het stadhuis en is een selectie te lezen op de website www.ijsselstein.nl/corona. Bij de troostbomen liggen ook ansichtkaarten, om een persoonlijke boodschap aan iemand te versturen.
De gemeente wenst iedereen sterkte en bedankt iedereen voor het naleven van de coronamaatregelen. Naast veel zorgen en verdriet heeft deze tijd ook geleid tot nieuwe initiatieven. Wie een hoopgevend, mooi en inspiratievol verhaal wil delen kan mailen naar communicatie@ijsselstein.nl.

Meer berichten