Marlieke van Schalkwijk (PvdA) zoekt jongeren op, voor pizza en een praatje over hun wensen en ideeën voor de gemeente. Vorige week bezocht ze de skatebaan op het Podiumterrein. (Foto: Lysette Verwegen)
Marlieke van Schalkwijk (PvdA) zoekt jongeren op, voor pizza en een praatje over hun wensen en ideeën voor de gemeente. Vorige week bezocht ze de skatebaan op het Podiumterrein. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Pizza en een praatje met jongeren over hun ideeën

  Nieuwsflits

Hoe kom je te weten wat jongeren willen? Door ze op te zoeken op de plekken waar ze actief zijn; waar ze samenkomen om te sporten of te hangen. En dat levert veel informatie op.

IJSSELSTEIN – Marlieke van Schalkwijk (24) haalt de politiek uit de raadszaal: ze zoekt jongeren op om – met pizza erbij – een praatje te maken. Zoals op de skatebaan op het podium, waar jongeren van alle leeftijden steppen en skaten; soms wel 50 op een avond. Na een eerste bezoek zijn een paar wensen al ingewilligd: er zijn gaten in het beton gedicht. Maar volgens Thalyssa (11), Gioia (8), Cheyenne (12) en Mardecha(12) zijn er nog gaten en banen in het beton en vormen de putjes een struikelblok. Een paar bankjes erbij voor publiek en uitbreiding van de baan willen ze ook wel. “Er is voor onze leeftijd onvoldoende”, vinden ze. "Bij De Pijler is alleen een open terrein met een grote voetbalbak en een kleuterding. Saai!" Tim uit Nieuwegein is al tevreden: "Wij hebben twee skatebanen, maar hier is het veel leuker." Wie wil weten wat te de jongste steppers doen, kan kijken op YouTube: Steppen gang, want Ruben filmt vaak. Als de pizza op is en de wensen zijn geïnventariseerd, weet Marlieke wat de PvdA te doen staat. Volgende keer gaat ze met een jongerenwerker op stap.

Meer berichten