Opgeluchte vrijwilligers Joke, Caroline en Lia gaan er - ondersteund door Christijan van Pulse - weer tegenaan. (Foto: Lysette Verwegen)
Opgeluchte vrijwilligers Joke, Caroline en Lia gaan er - ondersteund door Christijan van Pulse - weer tegenaan. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Weggeefwinkel wordt Doorgeefwinkel

  Nieuwsflits

In januari maakte brandstichting en einde aan de Weggeefwinkel in de leegstaand Jan van de Wijngaardschool. Maar de winkel is terug; als Doorgeefwinkel in Zenderstein aan de Waalsingel 13-15 in Zenderpark.

IJSSELSTEIN – Na alle tegenslagen – het uitblijven van vervangende ruimte bij sloop van het schoolgebouw, met de nieuwjaarsbrand als dieptepunt – hebben Caroline Versluis, Joke van Breukelen en Lia de Kamper er weer zin in. “Er zijn de afgelopen maanden perikelen geweest rondom het leeghalen van het beschadigde schoolgebouw en het vinden van vervangende ruimte. Op een gegeven moment zaten we er, ook door moeizame communicatie met de gemeente, helemaal doorheen en wilden we definitief stoppen. Maar dankzij de hulp en steun van de directeuren van Pulse en Museum IJsselstein, Christijan Jansen van Jorksveld en onderhandelingen van wethouder Bernd Roks zitten we nu in Zenderstein. We zijn zo blij. We gaan er weer helemaal voor”, vertelt Caroline. Er zijn nog enkele spullen die bruikbaar waren uit het oude schoolgebouw gehaald en ondanks de coronabeperkingen werd er na de toezegging van Zenderstein volop over de toekomst nagedacht. “Daarom konden we pas vorige week de deuren openen en niet en paar maanden eerder.”

Doorgeefwinkel
Bij de frisse start hoort een frisse nieuwe naam: Doorgeefwinkel. “Het is een naam die de lading dekt: spullen worden doorgegeven. Basisspullen zoals kleding en huisraad blijven gratis. Voor ‘luxere’ spullen, zoals bijna nieuwe woonaccessoires, vragen we een hele kleine bijdrage. De opbrengst investeren we weer in de winkel”, aldus het drietal. “Iedereen mag ook weer spullen komen brengen die schoon, heel en bruikbaar zijn. Dat is ook respectvol naar de mensen die het hard nodig hebben.” En daarmee draagt de Doorgeefwinkel ook bij aan de door de gemeente gewenste recycling en duurzaamheid en armoedebestrijding. "En nu maar hopen dat iedereen weer snel de weg naar onze nieuwe locatie zal vinden."

Openingstijden en opslag van de Doorgeefwinkel

De Doorgeefwinkel aan de Waalsingel 13-15 is vanaf nu elke dinsdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend om spullen af te halen. Nieuw spullen kunnen uitsluitend op zaterdagen van 13.00 tot 15.00 uur gebracht worden. Uiteraard gelden coronamaatregelen. Alle informatie is voorlopig nog te vinden op Facebookpagina De Weggeefwinkel IJsselstein. De Doorgeefwinkel is nog op zoek naar opslagruimte voor extra spullen. Wie ruimte heeft kan voor informatie mailen naar: C.JansenvanJorksveld@stichting-pulse.nl.

Meer berichten