Er wordt hard gewerkt aan de wens van ondernemers en bezoekers van de binnenstad: winkelen en flaneren in winkelstraten zonder leegstand. (Foto: archief Lysette Verwegen)
Er wordt hard gewerkt aan de wens van ondernemers en bezoekers van de binnenstad: winkelen en flaneren in winkelstraten zonder leegstand. (Foto: archief Lysette Verwegen) (Foto: )

Leegstand in IJsselsteinse winkelstraten voortvarend aangepakt

  Nieuwsflits

In maart vorig jaar was de leegstand van winkels in de binnensteden een hot item. Ook in IJsselstein groeide de leegstand door verhuizing, pensioen en gebrek aan opvolging. Maar ook al bleef de stad onder het landelijk gemiddelde: de leegstand werd voortvarend aangepakt.

IJSSELSTEIN – Het resultaat is er. Terwijl landelijk meer dan tien procent leegstand in de winkelstraten wordt gemeten, is dit in IJsselstein zes procent. “De Benschopperstraat is helemaal gevuld, in de Utrechtsestraat zijn vijf lege panden. Het lege horecapand – voormalig Edelweiss – is per 1 september weer verhuurd”, vertelt ondernemer en vastgoedmanager binnenstad Frits Mulder. “Het voormalige Mulder Kids wordt door de verenigde pandeigenaren omgebouwd tot wisselwinkel voor ondernemers – voor outlet of tijdelijk – en als een leuke opstap voor iemand die een winkel wil beginnen en wellicht blijvend wil huren. Het Hubopand wordt opgefleurd door Intratuin.” In de gezellige Kerkstraat, staan drie panden leeg. “Voor twee panden is al belangstelling. Daar zijn we blij mee. En in de Weidstraat verhuist Peter bakt Brood naar een groter pand.” Over de Schuttersgracht. “Daar opent deze maand een kunsthandel. Een mooie start voor meer verhuur."

Meer berichten