Bestuurder landbouwvoertuig gezocht als getuige dodelijk ongeluk


Foto: Hans van Oosterhoudt

Bestuurder landbouwvoertuig gezocht als getuige dodelijk ongeluk

  Politie

Lopik - De politie is op zoek naar de bestuurder van een landbouwvoertuig die getuige moet zijn geweest van een ongeluk met dodelijke afloop. Dit gebeurde woensdagavond 10 februari rond 19.40 uur langs de M.A. Reinaldaweg.

Op dat moment liepen twee vrouwen van 39 en 40 jaar uit Lopik een blokje om. Op het fietspad/parallelweg langs de M.A. Reinaldaweg (N210) in de richting van Lopik, wordt één van de vrouwen van achteren aangereden door een auto. Ze is ernstig gewond en overlijdt later in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk, in het bijzonder de bestuurder van een landbouwvoertuig die de vrouwen kort voor de aanrijding passeerde.

De bestuurder van de zwarte auto, een 30-jarige man uit Lopik, is aangehouden. Maar, om exact te weten te komen wat vooraf ging aan dit verkeersongeval, is de politie op zoek naar getuigen die hem hebben zien rijden. Opvallend aan de auto was, dat de achterklep geopend was en dat er planken/balkjes uit de achterbak van het voertuig staken.

Kort voor het ongeluk reed een landbouwvoertuig langs de wandelende vrouwen. De politie wil heel graag in contact komen met de bestuurder van dit voertuig.

Tips?
Bent u de bestuurder van het landbouwvoertuig? Of weet u wie dat zou kunnen zijn? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via M-Online of 0900-7000. Was u zelf in de buurt van het benzinestation op de M.A. Reinaldaweg en heeft u tussen 19.30 en 19.45 uur de zwarte wagen zien rijden of heeft u camerabeelden van het voertuig? Meld dit dan alstublieft.

Meer berichten