Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: AS Media
Foto: AS Media

Uitslaande brand treft autobedrijf in Lopik

  Politie

Lopik  - Donderdagmorgen 23 februari omstreeks 02.50 uur is er een uitslaande brand uitgebroken aan de 3e Industrieweg in Lopik. De brand is ontstaan in een loods van autobedrijf Baars. De brandweer was uren later nog volop bezig met het blussen van de brand. Brandweerkorpsen vanuit de wijde omgeving rukten uit om mee te helpen.

De brandweer schaalde de brand op naar 'grip 1' vanwege de omvang. Er is een hoogwerker ter plaatse gekomen, omdat de brand lastig te blussen was. Uiteindelijk probeerde de brandweer de brand te bestrijden met een zogeheten offensieve buitenaanval. De brandweer ging aanvankelijk niet naar binnen omdat dit te gevaarlijk was. Nadat de bestrijding van buiten succesvol leek, zijn in het pand alsnog controles uitgevoerd. 

De brandweer deed zijn uiterste best om te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar omliggende panden.

De brandweer meldt dat er meerdere explosies zijn geweest in het pand door de auto's die nog in de loods stonden. In de loods stonden verdeeld over drie verdiepingen voornamelijk auto's met schade. Alles wat in het pand stond kan als verloren beschouwd worden.

De veiligheidsregio adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Deze waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten