Logo zenderstreeknieuws.nl


Burgernet via e-mail nu ook in IJsselstein en Lopik

  Politie

IJsselstein / Lopik - Burgernet is met ingang van deze week uitgebreid met e-mailberichten in de gemeenten IJsselstein, Lopik, Woerden, Oudewater en Montfoort. Burgernetmails attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties en die kunnen daar direct op reageren en zo een bijdrage leveren aan veiligheid in de wijk.

Deelnemers van Burgernet ontvingen al zoekacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Nu is hier e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails worden nu verstuurd na een woninginbraak. Als er in de buurt is ingebroken, ontvangen Burgernetdeelnemers in de omgeving een e-mail met het verzoek om te reageren als zij iets gezien hebben of andere informatie hebben over de woninginbraak.

In de toekomst kan Burgernetmail ook worden ingezet voor andere veiligheidszaken die in de wijk spelen.

Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten de politie meer informatie te ontvangen, waardoor zij bijvoorbeeld meer inbraken oplossen of weten te voorkomen. Eerder zijn met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan. Burgernetmail wordt stapsgewijs ingevoerd in het hele land.

Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een vermiste persoon of een verdachte van een misdrijf met de vraag mee uit te kijken. In een aantal gemeenten is daar nu Burgernetmail aan toegevoegd. Er zijn al ruim 1,6 miljoen Burgernetdeelnemers. Aanmelden is mogelijk via www.burgernet.nl

Reageer als eerste
Meer berichten