Foto: Hans van Oosterhoudt

Politie pakt 'bekende' auto-inbreker in Achterveld

  Politie

IJsselstein - De politie heeft op het Vinkenerf in Achterveld een notoire autokraker opgepakt. De Litouwer had op dat moment in elk geval vier airbag-modules buitgemaakt. Mogelijk heeft hij in de nacht van woensdag op donderdag meer auto-inbraken gepleegd. Hij was al een bekende van de politie.

De politie werd donderdag 7 november in de diepe nacht gewaarschuwd door een alerte getuige die breekgeluiden had gehoord. Ook was gezien dat een man was weggelopen bij een geparkeerde auto. Met meerdere eenheden, waaronder collega's uit Nieuwegein, heeft de politie direct een onderzoek ingesteld.

Na enkele minuten kwam de Litouwer aangerend via een brandgang bij de plek waar een opengebroken auto en een politie-agent stond. De man bleek meerdere inbrekerswerktuigen bij zich te dragen alsmede vier airbag-modules van de bestuurder- en bijrijderszijde. Daarnaast stond hij bij de politie bekend voor auto-inbraken in andere regio's.

De politie sluit niet uit dat de man in dezelfde nacht meer auto-inbraken heeft gepleegd. Slachtoffers worden opgeroepen contact te zoeken met de politie via telefoonnummer 09008844. Vermeld daarbij registratienummer PL0900-2019333376. De politie kan de aangiften goed gebruiken in de vervolging van deze auto-inbreker.

Bron: Facebook Politie IJsselstein Lopik

Meer berichten