Foto: Hans van Oosterhoudt

GHB in het verkeer levensgevaarlijk: automobilist aangehouden

  Politie

IJsselstein - Ter hoogte van de McDonalds IJsselstein is een automobilist aangehouden die vermoedelijk zwaar onder invloed van de zeer verslavende stof GHB verkeerde en opmerkelijk gedrag vertoonde.

Omstanders hadden de bestuurder in de nacht van zondag op maandag al uit zijn auto gehaald nadat hij meermalen zijn bewustzijn was verloren en ongecontroleerd gedrag vertoonde.

De bestuurder vertoonde zeer sterke tekenen van het gebruik van de zeer verslavende stof GHB. Daarnaast werd later in zijn auto een flesje aangetroffen met vermoedelijk GHB en een spuit met maateenheden om een dosering af te kunnen meten. De politie benadrukt dat de combinatie van GHB in het verkeer levensgevaarlijk is, ongeacht mogelijke achterliggende problematiek als verslaving.

De bestuurder weigerde ondanks de verdenking mee te werken aan de verplichte speekseltest en de daaropvolgende bloedproef, wat beiden op zichzelf ook losstaande strafbare feiten zijn. Daarnaast zal hij zich vanzelfsprekend moeten gaan verantwoorden voor bezit van verdovende middelen, vermoedelijk GHB en het rijden onder invloed van deze stof.

Vanwege het enorme potentiële gevaar dat deze bestuurder heeft veroorzaakt is tevens zijn rijbewijs ingevorderd.

(Bron Facebook Politie IJsselstein Lopik) 

Meer berichten