Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: provincie Utrecht
Foto: provincie Utrecht

Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester gemeente Lopik

  Politiek

Lopik - De Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht heeft heer drs. J.P.J. (Jan Pieter) Lokker benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lopik.

De benoeming per 2 maart heeft plaatsgevonden na overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. De heer Lokker is benoemd in verband met het vertrek van burgemeester Westerlaken-Loos. Zij is per 1 maartdirecteur van het Ronald MacDonald Kinderfonds.

Jan Pieter Lokker zal het burgemeesterschap in Lopik waarnemen totdat in een Kroonbenoeming zal zijn voorzien. De commissaris zal op korte termijn de minister van Binnenlandse Zaken adviseren over het openstellen van een vacature voor een nieuwe burgemeester voor Lopik.

Lokker (Zierikzee, 1949) is een ervaren bestuurder en toezichthouder in het publieke en semi-publieke domein. Hij studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en heeft de opleiding Mediator Openbaar Bestuur gevolgd.

Hij was (waarnemend) burgemeester in Albrandswaard, Goeree-Overflakkee, Noordwijk, Bodegraven-Reeuwijk en Bodegraven en voorafgaand daaraan onder meer gedeputeerde en statenlid in de provincie Utrecht, docent geschiedenis en staatsinrichting en bestuurder en toezichthouder van verschillende organisaties.

Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en is lid van het CDA.

De heer Lokker zal maandag 20 februari worden beëdigd door de Commissaris van de Koning.

Reageer als eerste
Meer berichten