Logo zenderstreeknieuws.nl

Geen bezuinigingen IJsselstein ondanks tekort

  Politiek

IJsselstein - Ondanks het feit dat de jaarrekening een tekort laat zien van ruim 320.000 euro staat de gemeente IJsselstein er niet slecht voor. Het weerstandsvermogen – de reserves van de gemeente – zijn nog ruim voldoende. Er zijn geen bezuinigingsoperaties nodig.

Ook de onroerendezaakbelasting (ozb) zal met niet meer dan de inflatie stijgen en bevindt zich daarmee in de middenmoot van de landelijke ozb-tarieven. "Het is goed dat we ons niet rijk hebben gerekend met de verwachte besparingen op UW Samenwerking met Montfoort", aldus wethouder financiën Van den Berg. "Maar alle reserves die we nodig hebben bijvoorbeeld voor de uitvoering van onderhoud zijn in tact."

Meevallers in de jaarrekening zijn 1,8 miljoen in het sociaal domein – die blijven ook daarvoor gereserveerd – en 950.000 euro in de grondexploitatie. Tegenvaller is 1,1 miljoen van UW Samenwerking. De verwachte besparingen binnen deze samenwerking lijken niet realistisch, waardoor de ruimte voor nieuw beleid beperkt is en 2017 en 2018 eveneens naar verwachting met een tekort van een paar ton worden afgesloten voordat de begroting vanaf 2019 weer sluitend zal zijn. Van den Berg is blij met een realistische gemeenteraad die ook pas op de plaats maakt. "We zullen alle zeilen bij moeten blijven zetten."

Reageer als eerste
Meer berichten