Logo zenderstreeknieuws.nl

Zakencollege moet rust brengen in IJsselsteins bestuur

  Politiek

Een week na de motie van wantrouwen tegen het college van B en W hebben LDIJ, VVD, CDA en PvdA een - ongebonden - zakencollege geformeerd. De nieuwe wethouders worden donderdag in de raadsvergadering voorgedragen.

IJsselstein - Inge Nieuwenhuizen (52) was zeven jaar wethouder in Voorschoten en heeft expertise om verantwoordelijk te worden voor de UW Samenwerking met Montfoort. Peter Doesburg (69) bekleedde financiële functies bij de provincie, was een periode IJsselsteins wethouder financiën en is nog bestuurlijk actief. Hij gaat Financiën beheren. Ad de Regt (59) is een ervaren bestuurder, consultant, mediator onder meer bij gemeenten en was wethouder in Oudewater. Hij wordt verantwoordelijk voor het Sociaal Domein.

Het eerste IJsselsteinse zakencollege laat iedereen vrij om keuzes te maken. "De stad mag niet op slot, dus geen nieuw beleid en partijpolitiek", aldus Koehorst (LDIJ). "De wethouders zijn ervaren en deskundig. Ze kunnen ongebonden en fris hun dossiers aanpakken", volgens Van der Lugt (VVD).
Ex-wethouder Van den Berg heeft zich op eigen initiatief teruggetrokken als beoogd wethouder. "Twee keer in een half jaar aantreden is niet uit te leggen. Daarnaast is mijn relatie met Montfoort verstoord, juíst omdat ik wilde doorpakken in de financiën en organisatie."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox