Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: IJsselstein.nl

Plan voor fietscarpoolplaats

  Politiek

"Maak een fietscarpoolplaats waar scholieren op elkaar kunnen wachten zonder dat ze elkaar en andere verkeersdeelnemers hinderen", dat was het voorstel dat Dagmar van der Zalm in de commissie ruimte, dinsdag 28 november, deed. De 14-jarige Cals-leerling deed het voorstel in het kader van haar Maatschappelijk stage, die ze bij D66 IJsselstein volgt.

Ze koos de fietsvisie als onderwerp om verder uit te werken. Met een zelfgemaakte enquete polste ze de meningen van haar mede scholieren. Een fietscarpoolplaats, bijvoorbeeld op de Overtoom, met wifi en een fietsparkeerplaats is het resultaat van het onderzoek.

De commissieleden reageerden positief op het voorstel. Wethouder Nieuwenhuizen gaf aan dat het voorstel meegenomen wordt in het uitvoeringsprogramma.

D66 IJsselstein biedt al jaren ruimte voor maatschappelijke stagiaires. Tijdens deze stage leren de leerlingen hoe de lokale politiek werkt, lopen ze mee met fractie-, commissie- en raadsvergaderingen en zijn ze actief bij speciale activiteiten.

Meer berichten

Shopbox