Chris Westerlaken
Chris Westerlaken (Foto: Simone Borgstede)

Chris Westerlaken uit Benschop op lijst CDA voor verkiezingen

  Politiek

Op 20 maart 2019 mogen we naar de stembus om te kiezen voor een nieuwe Provinciale vertegenwoordiging en ook voor de waterschappen. Chris Westelaken uit Benschop staat voor het CDA op de derde plaats van de lijst.

Sinds 1976 is Chris actief binnen de christen democratie. Eerst vooral op allerlei bestuursfuncties. Vanaf 2006 als commissielid van de gemeenteraad van Veenendaal, vanaf 2013 als lid van Provinciale Staten van Utrecht en sinds april 2107 als fractievoorzitter van de CDA Statenfractie.

Het als CDA’er actief zijn als volksvertegenwoordiger is zeer goed bevallen. Vooral het op een praktische manier tot stand brengen van de christen democratische idealen (gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit, publieke gerechtigheid en rentmeesterschap) motiveert nog steeds. Met de fractie als team op zoek gaan naar een nieuwe manier van werken en betrekken van leden en niet-leden bij de (provinciale) politiek was en is de belangrijkste opgave voor de komende jaren.

Inmiddels is een visie ontwikkelt op “Utrecht 2030’” die helpt om toekomstige vragen over de richting die we in de provincie Utrecht opgaan van een christendemocratische antwoord te voorzien. Dit proces van vernieuwing en verdieping is essentieel voor het CDA en dat wil Chris graag voortzetten in de volgende statenperiode. Als nummer drie op de lijst kan hij daar blijvend aan meewerken.

Meer berichten