Oud-raadsleden en -wethouders brachten zaterdag een paar gezellige uurtjes met elkaar door, waarbij de groep tijdens elke reünie op foto wordt vereeuwigd. (Foto: Lysette Verwegen)
Oud-raadsleden en -wethouders brachten zaterdag een paar gezellige uurtjes met elkaar door, waarbij de groep tijdens elke reünie op foto wordt vereeuwigd. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Een middag vol politieke anekdotes en nostalgie

  Politiek

Sinds 2007 organiseert het Genootschap oud-raadsleden om het jaar een reünie voor oud-raadsleden, -wethouders en -burgemeesters. Zaterdag waren er vijftig deelnemers.

IJSSELSTEIN – Na een bezoek aan woonzorgcentrum Isselwaerde, waar een uitgebreide toelichting werd gegeven, vertrok het gezelschap naar het stadhuis voor een gezellig samenzijn. 'Pure nostalgie', 'Wat leuk jou weer te zien' klinkt uit het gezelschap, waar partijafkomst geen rol speelt, al krast Piet Broeders op zijn badge CDA door voor KVP. Barry Kolenbrander (VVD) is altijd goed op de zeepkist voor smeuïge verhalen over zijn tijd als wethouder. Net als Peter Doesburg die WhatsAppanekdotes vertelt. In het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht vertelt Leny Gubbi over de IJsselsteinse vrouwen in de politiek. Haar idee over een straatnaam voor de eerste vrouwelijke wethouder – Dorothé Wassenberg – zal in de nabije toekomst worden uitgevoerd. "Dan ook een straatnaam voor ambtenaar Eef Batenburg; een buitengewoon gezellig en prettig mens die na de vergaderingen veel 'invloed' had. Er gaat genoeg gebouwd worden", vindt een aanwezige. Sommige voorstellen van de oud-bestuurders krijgen gehoor, zo werd ook verlichting aangebracht bij het kunstwerk langs de A2.

Meer berichten