Logo zenderstreeknieuws.nl


Ook de twee overgebleven IJsselsteinse wethouders Marijke van Beukering (links) en Vincent van den Berg (achter) treden terug.  Eerder al had wethouder Huib Veldhuijsen (rechts) zijn portefeuille beschikbaar gesteld. (Foto: gemeente IJsselstein)
Ook de twee overgebleven IJsselsteinse wethouders Marijke van Beukering (links) en Vincent van den Berg (achter) treden terug. Eerder al had wethouder Huib Veldhuijsen (rechts) zijn portefeuille beschikbaar gesteld. (Foto: gemeente IJsselstein)

Wethouders Van Beukering en Van den Berg treden terug

  Politiek

IJsselstein - Ook de twee overgebleven IJsselsteinse wethouders Marijke van Beukering en Vincent van den Berg treden terug. Aanleiding is een tot nu toe onbekend tekort van 1,5 miljoen op de jaarrekening van UW Samenwerking, de ambtelijke organisatie van de gemeenten IJsselstein en Montfoort.

Eerder al had wethouder Huib Veldhuijsen zijn portefeuille beschikbaar gesteld door problemen bij deze uitvoeringsinstantie. Het nu ontdekte tekort was toen nog niet aan de orde.

Het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein is dinsdag door het bestuur van UW Samenwerking geïnformeerd over het onverwacht grote tekort van circa 1,5 miljoen op de jaarrekening 2016. Het overstijgen van de begroting wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een overschrijding van het budget voor personeelslasten.Eerder was sprake van een verwacht tekort van 'slechts' 200.000 euro.

De wethouders Van den Berg (financiën) en Van Beukering stellen volledig te zijn verrast door het nieuwe tekort. ''We zijn hierover niet tijdig geïnformeerd. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en geven de gemeenteraad zo de ruimte de beste oplossing te zoeken voor de stad IJsselstein."

Vraag blijft: Wie had de wethouders over het tekort moeten informeren en waarom is dit niet gebeurd.

De beide wethouders blijven nog 30 dagen in functie om de lopende zaken te blijven behartigen totdat de invulling is geregeld.

Reageer als eerste
Meer berichten