<p>Medaille winnaar Feline Tweeboom met haar trotse coach.</p>

Medaille winnaar Feline Tweeboom met haar trotse coach.

(Foto:J.Tweeboom)

Feline (7) verslaat wereldkampioen Braziliaans Jiu Jitsu

  Sport

IJsselstein - De 7-jarige IJsselsteinse Feline Tweeboom won zondag overtuigend van wereld-en Europees kampioen Braziliaans Jiu Jitsu Evolet Boris (9 jaar) uit Denemarken. De eerste partij was met gi (judo pak) en met een armklem liet Feline haar tegenstander afkloppen. In de tweede partij in no-gi (zonder judo pak) won Feline met 6-0.

De wedstrijd werd gehouden op de matten van Exist/Jiu Jitsu Factory IJsselstein waar Feline vanaf haar derde jaar traint. Vanwege de corona-maatregelen had Feline niet op een wedstrijd gerekend, maar een paar weken geleden werd coach Jimi Ziermans benaderd door de vader van Evolet voor een zogenaamde ‘Superfight’. Hierbij wordt er rekening houdend met de corona-maatregelen een één tegen één gevecht zonder publiek of andere deelnemers gehouden.

Aangezien de Deense tegenstander drie wereldkampioenschappen, zes Europese kampioenschappen, twaalf gordels en 71 internationale gouden medailles had gewonnen was deze ‘Superfight’ een serieuze uitdaging. Het werd spannend toen Feline tijdens de eerste partij in een armklem terecht kwam. Gelukkig wist ze zich daar knap uit te draaien en even later moest haar tegenstander op een armklem door Feline afkloppen. Tijdens de tweede partij lukte het Feline om twee keer de benen van haar tegenstander te passeren en daar kreeg ze tweemaal 3 punten voor.

Feline voelde vooraf aan de wedstrijd zenuwen, maar daar was tijdens de partijen niets meer van over. Voor coach Jimi Ziermans was de ‘Superfight’ een spannende meting om te zien op welk niveau Feline haar Braziliaanse Jiu Jitsu staat. Zijn vertrouwen in haar techniek en ervaring werd nog maar eens duidelijk toen Feline na afloop werd bevorderd met een gele band die hij stiekem had meegenomen.

Uiteraard was Feline blij met haar medailles en haar nieuwe band. Toen ze aan Braziliaanse Jiu Jitsu begon trainde ze één per week en vond ze het best wel spannend. Zo’n twee jaar geleden is ze meer gaan trainen en heeft ze op meerdere toernooien medailles behaald. Ze is voor de coach dan ook een mooi voorbeeld van hoe deze sport het zelfvertrouwen, techniek en teamgevoel doen groeien.

Meer berichten