Montfoort SV’19 straft persoonlijke fouten Benschop af

  Sport

Benschop - Benschop was wel de mindere van Montfoort over de gehele wedstrijd gezien, maar ondanks dat deed Benschop goed mee, maar kreeg de doelpunten wel heel gemakkelijk tegen.

Benschop begon uitstekend aan de wedstrijd en Montfoort moest vol aan de bak om een tegendoelpunt te voorkomen. Merlijn van den Berg en David Verweij kwamen net iets te kort om Benschop op voorsprong te schieten en een kopdoelpunt in de 9e minuut van David Verweij werd door de scheidsrechter afgekeurd. Langzamerhand nam Montfoort de wedstrijd over en de gevaarlijke nieuwe spits Perrier van Montfoort liet zich gelden, maar vond tot twee maal toe Benschop keeper Tim Hoogendijk op zijn pad. In de 38e minuut kwam Montfoort op voorsprong. David Verweij schoof de bal in de voeten van een Montfoort speler, die Danny van Loen een vrije doorgang schonk. Patrick Maton probeerde op snelheid de zaak nog te redden, maar tikte hem aan in het strafschop gebied en de gegeven penalty werd onhoudbaar door diezelfde van Loen verzilverd. Benschop kreeg het moeilijk maar haalde de rust met een 1-0 achterstand.

Na de rust leek Benschop zich te herpakken en probeerde de gelijkmaker te forceren, het geen in de 57e minuut leek te gaan lukken. Mike Vergouw stuurde Thomas Koense weg. Die werkte zich langs de verdediging en bereikte de vrije Mohamed Mazoez, die echter iets te lang treuzelde. Benschop werd wat te overmoedig en de ruimtes werden groter. Een mistrap van laatste man Martijn de With in de 62e minuut brak het verzet van Benschop en Perrier had geen moeite om alleen voor keeper Tim Hoogendijk de 2-0 op het bord te zetten. Benschop was het even helemaal kwijt en in de 65e minuut werd het zelfs 3-0. Toch probeerde Benschop de score wat draaglijker te maken en kregen nog wat kansjes. David Verweij had de eretreffer op zijn schoen toen hij helemaal vrij voor keeper Vianen verscheen maar hij schoot keihard over.

De wedstrijd was weer een goede leerschool voor de jeugdige Benschoppers. Onnodig balverlies, zeker tegen een eerste klasser, maar ook in de 2e klas is dodelijk.

Zaterdag speelt Benschop zijn laatste poulewedstrijd voor de beker tegen de Merino’s in Veenendaal. Er rijdt geen bus, dus iedereen moet met eigen vervoer .

Meer berichten